De mens centraal – meebewegen met iemand die dementie heeft

Dementie, is meer dan alleen vergeetachtigheid. Onrust, verward zijn, moeilijk uit je woorden komen en bijvoorbeeld verandering van gedrag kunnen het dagelijkse leven van mensen dwarsbomen. Uit schaamte, onzekerheid en continue gevoel van falen kunnen mensen hierdoor niet meer naar buiten willen. Hierdoor raken mensen achter en trekken zich terug. Dat is zonde, want iedereen is van waarde in onze stad! Als je regelmatig in contact bent met mensen met een ‘haperend brein’ doe je hen en jezelf een plezier als je ècht kunt aansluiten.

De workshop

Tijdens deze interactieve workshop leer je hoe je kunt aansluiten bij mensen met een (beginnende) dementie en hun leefwereld. We richten ons in deze workshop op de mensen die nog zelfstandig thuis wonen en onze buurtbewoners zijn.
We gaan na een korte herhaling van de theorie veel praktijkoefeningen doen.
Het is een verdiepende workshop waarin we je vooral willen laten ervaren hoe je kunt meebewegen en daardoor de mens achter dementie tevoorschijn haalt.

Voor wie

Deze workshop is voor mantelzorgers, vrijwilligers en buurtbewoners die reeds te maken hebben met mensen met een (beginnende) dementie.

Resultaten

Na het volgen van deze workshop

  • Heb je – je kennis over wat dementie is weer een beetje opgefrist.
  • Begrijp je waarom het waardevol is om de mens achter (beginnende) dementie centraal te stellen.
  • Heb je ervaring opgedaan over hoe je kunt omgaan met iemand met (beginnende) dementie.
  • Heb je tips en handvatten om de oefeningen toe te passen in de dagelijkse omgang met iemand met (beginnende) dementie.

Werkwijze

Interactieve presentatie, praktijkverhalen en Q&A

Docent

Michelle van Iersel, Coördinator Odensehuis Amsterdam Zuidoost

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, dan kan dit via https://venzo.co.nl/aanbod/de-mens-centraal-meebewegen-met-iemand-die-dementie-heeft-341/